40 min.
porcií: 15

Suroviny:

Ja som použila všetky ingrediencie v Bio kvalite, ale samozrejme, že buchtičky sa dajú pripraviť aj z bežných potravín, no verte či nie, ten rozdiel je cítiť :) 

CESTO

  • 650 g špaldová celozrnná múka v Bio kvalite ( hladká )
  • 10 g sušené droždie  Bio 
  • 100 ml kokosový olej  Bio 
  • 3 PL med  Bio 
  • 300 ml mlieko Bio 
  • 2 PL nastrúhaná pomarančová kôra
  • 1 PL vanilkový extrakt Bio 
  • 1 ČL himalájska soľ Bio
  • 2 PL kokosový olej na potretie Bio

PLNKA

  • 500 g nízkotučný tvaroh Bio 
  • 1 vanilkový lusk  Bio 
  • 2 PL med  BIO 
  • 1 PL nastrúhaná citrónová kôra 


Mäkkučké buchtičky s tvarohovou plnkou - moja zdravšia fitness varianta

Zmiešame si všetky ingrediencie a vypracujeme cesto. Ak je cesto príliť tuhé, môžme pridať este trochu mlieka. Vypracované cesto prikrijeme úterkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 45 - 60 minút.

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1,5 cm a vykrojíme menšie kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie. Nakoniec kolieska potrieme kokosovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 35-40 minút.

Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh a všetky ingrediencie si zmiešame dokopy.

Ak sú buchtičky upečené necháme ich vychladnúť. Vychladnuté buchty prekrojíme tak, aby nám vznikla kapsa, ktorú naplníme tvarohovým krémom.

Nech vám chutí :)

Galéria